Wanneer je in Corona-quarantaine op zoek gaat naar easy receptjes, moet je niet enkel rekening houden met de gezondheidslevel ervan. Maar ook met de hoeveelheid winkels je ervoor moet afschuimen. Liefst eentje dus de ingrediënten kunnen niet te moeilijk zijn.
Ik vond dit receptje en schreef op waar je best op let, als je kookt met kindjes!
Genoeg voor 16 koekjes (of 2 uitgebreide 4uurtje-snacks met het gezin)
150 gram gewone bloem
60 gram boter (alpro lukt prima!)
60 gram suiker
1 ei
snufje zout
Weeg alle ingrediënten af in een klein kommetje.
Bloem, afwegen in het kommetje. Correcte afmetingen? In de grote kom smijten.
Suiker afwegen in het kommetje. Correcte afmetingen? In de grote kom smijten.
Snufje zout in de grote kom.
Voeg ei toe en roer.
Voeg de boter in blokjes toe en kneed tot een mooie consistente bal deeg. Moest je een rol ervan kunnen maken, nog beter, ideaal voor straks!
Laat 30 minuutjes in plastic folie terug stevig worden in de frigo
Verwarm de oven voor op 180°.
Poging 1:
Uitrollen ging moeilijker dan gedacht, het deeg plakt snel zodra het is gesmolten van de warmte van je hand. De kindjes hielden het te lang vast waardoor het deeg warm werd & smolt in hun handjes.
Dus heb ik het deeg even in de koelkast terug gezet om te verstevigen en dan opnieuw begonnen.
Poging 2:
In plakjes snijden en met de hand platduwen op de bakplaat bedekt met bakpapier. Ideaal & efficiënt! Vormpjes steken lukt maar je moet voorzichtiger te werk gaan. Let erop dat de koekjes dezelfde dikte hebben, anders heb je verschillen in kleur!
10 minuutjes op 180° bakken en klaar!
Probeer maar eens koekjes te bewaren voor morgen en laat me weten hoe goed dat is gelukt :p
Smakelijk & veel plezier!
Andere blogberichten in dit thema
These related articles