Indische Feesttafel

Datum

Dinsdag 3 december 2024
Donderdag 5 december 2024

Wat staat je te wachten?

Zie je het al voor je? Een tafel vol heerlijke gerechtjes: een frisse Mango Chutney en een rijkelijke Gobi Manchurian, of een explosie aan smaken in een Chai Crème Brûlée. Ik begin alweer bijna mijn backpack in te pakken om terug te gaan naar India. De Indische Feesttafel! Jullie zijn er dol op gegaan (ik moest zelfs al 2 nieuwe datum’s toevoegen) en alles was binnen een seconde volzet. Het verbaast me ook niet, want ik ben er zelf ook helemaal weg van. Ik heb 9 jaar in Gent gewoond en slechts 7 weken backpacken waren genoeg geweest om de smaken van India nooit meer te vergeten.

Tijdens mijn reis raakte ik bevriend met een Nepalees gezin en ontmoette ik ook een vriendelijke en enthousiaste Indiase chef-kok. Hele aardige en hartverwarmende mensen, en het grootste deel van de tijd die ik met ze doorbracht, ging het natuurlijk over eten. Ik kon het niet laten om daarover te beginnen.

Indisch eten is voor ons een fascinerende mix van allerlei contrasten, feestelijk maar toch op een of andere manier heel simpel. Ik leer jullie de basisprincipes tijdens de Indische Feesttafel workshop. Alleen maar alledaagse ingrediënten thuis? Ik laat jullie zien hoe je daarmee een heerlijk en exotisch feestmaal kunt bereiden. Toch speciale kruiden nodig? En waar kun je die halen? Geen probleem, ik vertel jullie waar je specifieke kruiden kunt vinden zoals asafoetida, papadum en mangopoeder. Ben je gastheer voor een feestje en wil je weten hoe je het beste kunt mealpreppen? Nooit meer stress op de dag zelf! Ik deel al mijn handige tips en trucs voor het optimaal voorbereiden van een heerlijk feestmaal (geloof me, ik ben er op de harde manier achter moeten komen). Geniet dus van meer tijd met je gasten in plaats van in de keuken. In India is vegan eten al enorm populair, voornamelijk vanwege gezondheidsvoorschriften, maar vooral vanwege de cultuur. De koe wordt beschouwd als een heilig dier, en daar wordt ook geen vlees van gegeten. Het was ook veiliger om vegan te eten. Van de 7 weken dat ik in India was, heb ik een keer vlees gegeten en dat is dan ook de eerste keer dat ik ziek ben geworden tijdens de reis, geen vlees meer voor mij.

De Indische Feesttafel workshop bestaat uit een 8-gangenmenu, vol lekkernijen die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het menu bestaat uit klassieke gerechtjes zoals: Mango Chutney, Lasooni Dahl, Gobi Manchurian, Kadhai Paneer, Chai Crème Brûlée, Porcini Biryani, Paneer Pakora en Gevulde Parotha. Een zorgvuldig uitgekozen menu dat helemaal vegetarisch is!

Prijs: 65 € per persoon

 

 

 

 

Kom mee koken en smullen

phone