Over de hele wereld

We reisden de wereld rond, proefden lokale gerechten en oefenden thuis tot we de echte smaak vonden! Die gerechten willen we jullie leren. Het echte lokale eten, gemaakt tot een typisch wekelijks gerecht bij jouw thuis. In België houdt men van gastronomisch eten. Alles moet lekker zijn. Onze keuken is beïnvloed door de Fransen en we eten graag veel vlees (in vergelijking met de rest van de wereld). Beroemd om onze wafels, friet, chocolade en bier, maar we hebben nog veel meer om te laten zien! Vietnamees, Colombiaans, Bosnisch, Balinees, Indisch,... Maar ook werken we graag met vegetarische gerechten, vegan, koolhydraat-arm, mealprepvriendelijk,...

Deze workshops staan op de planning

Sushi (VOLZET)

Woensdag 20 november 2024

Wij kiezen ervoor om de Koreaanse/Nieuw-Zeelandse sushi te maken en dat houdt in dat we werken met (gerookte) zalm, tonijn, surimi, Aziatische omelet, tofu en kip.

Sushi met mama / papa (VOLZET)

Woensdag 20 november 2024

Echte foodies zijn dol op sushi en kinderen van foodies hebben de culinaire kriebel mee. Deze keer organiseren wij een Sushi-workshop die voor mama/papa en kind ideaal is!

Indische Feesttafel

Dinsdag 3 & donderdag 5 december

Zie je het al voor je? Een tafel vol heerlijke gerechtjes: een frisse Mango Chutney en een rijkelijke Gobi Manchurian, of een explosie aan smaken in een Chai Crème Brûlée.

Simona kookt: Bollywood night

Donderdag 12 december

Indiase klassiekers met een kleine twist. Comfortfood, soulfood, onze favoriete gerechtjes.

Ottolenghi Feesttafel (VOLZET)

Dinsdag 17 & donderdag 19 december

Ben je gepassioneerd door overheerlijke en smaakvolle gerechten? Wil je indruk maken op je gasten met een zelfbereide feestmaaltijd? Dan is onze Ottolenghi-workshop precies wat je zoekt!

Workshop archief

Neem een kijkje naar de workshops uit het verleden. Staat er iets tussen dat je graag terug op de agenda ziet staan? Geef ons dan een seintje!

(AFGELOPEN) Aziatische basics in de keuken

Stap binnen in de betoverende wereld van Aziatische smaken en ontrafel de geheimen van de meest heerlijke gerechten tijdens onze "Asian Basics" workshop!

event09-11-2023

(AFGELOPEN) Dim Sum Party

Iedereen houdt ervan om ze te eten. Soms vulling met vis, vlees, soms enkel groentjes. Gebakken of gestoomd, in een soep of met een dipsausje. Iedereen houdt van dumplings!

event29-01-2024

(AFGELOPEN) Pasta Masterclass

Deze driedelige reeks (DEEG, KLEUR, SMAAK) is een complete pasta-cursus. Elke les kan afzonderlijk gevolgd worden. Bij inschrijving van alle 3 lessen, ontvang je na afloop een handige goodiebag met pastatools!

eventVerschillende data

(AFGELOPEN) Kinderkookacademie

Snijtechnieken en veilig werken in de keuken.

event20-03-2024

(AFGELOPEN) Duoworkshop gezonde snackbox (kind + volwassene)

Echte foodies zijn dol op snacken en kinderen van foodies hebben de culinaire kriebel mee. Deze keer organiseren wij een gezonde lunchbox-workshop die voor mama/papa en kind ideaal is!

event29-05-2024

(AFGELOPEN) Vegan met stokjes

In deze workshop gaan we heerlijke verse noedels, een soort mochi & een Thaise salade maken!

event05-06-2024

(AFGELOPEN) Shop & chop INDIA

Om 18u spreken we af aan de ingang van een specifieke supermarkt in Genk. Met een basis aan smaakmakers en fantastische nieuwe ingrediënten rijden we samen naar ons kookatelier in Genk, Boxbergheide. Daar gaan we een maaltijd eten en zelf enkele gerechtjes klaarmaken!

event17-10-2024

(AFGELOPEN) Banchan / kimchi

Wij nodigen Yun uit in ons culinair atelier om deze les te komen geven.

event02-11-2024

Liever een kookworkshop op maat?

Heb je zelf een idee voor een workshop? Op zoek naar een originele teambuildingactiviteit of een gezellige vrijgezellenavond? Vul dan onderstaand formulier en we bespreken graag de mogelijkheden. Neem zeker even de veelgestelde vragen onderaan de pagina door voor meer info.

Hoeveel kost een workshop?

Wij hanteren 2 soorten prijzen, particulier en b2b.

Voor een duidelijke offerte mail ons op: info@mundorico.be

Wat is allemaal inbegrepen in zo een workshop?

Het gebruik van onze ruimtes, een receptenfiche met alle gerechtjes in uitgelegd. Het gebruik van onze kookmaterialen, kookschorten en machines. Het opeten van al het lekkers dat we maken én genieten van het samenzijn.

Hoelang duurt een workshop?

3 - 4 uren, afhankelijk van de dynamiek en snelheid van de groep. Soms wordt er graag gebabbeld en minder vlot gewerkt, soms wordt er heel vlijtig gekookt en opgeruimd.

Zijn drankjes inbegrepen?

Kraantjeswater is altijd inbegrepen. Er is een frigo beschikbaar met blikjes frisdrank , biertjes (2,4€) en flessen wijn indien je toch iets anders wilt. Ook kun je een kannetje koffie of thee zetten. Alles is aan democratische prijzen! Dranklijst beschikbaar op vraag van de klant.

Vanaf hoeveel personen kan ik een workshop organiseren?

Als je groep met minder dan 9 is, dan is de prijs 495 euro van maandag tot en met vrijdag. Vanaf die hoeveelheid hanteren we een prijs per persoon. In het weekend is dat 895 euro minimum onder de 15 personen. Kom je met minder dan 9 personen,  maakt dan niet uit met hoeveel personen jullie komen, al kom je alleen ;)

Welke thema’s workshops zijn er?

We hebben per land dat we bezocht hebben een thema uitgewerkt. Zie de PDF onderaan deze pagina of klik hier. Denk je toch aan een ander thema? Vraag gerust!

Wat is het maximum aantal personen?

24 personen. We hebben in de zitruimte 3 tafels ter beschikking voor 8 personen telkens. Maar in de keuken gaan er maximum 15 personen tegelijk. Dit betekent dat als de groep meer dan 15 personen telt, dat we met verschillende teams werken die afwisselen van werkplek. We kunnen ook samen een grotere locatie huren. Zo deden we al een kookworkshop voor 50 personen!

Hoe zit het met allergenen?

Deze moet je altijd melden aan de chef bij boeken van een workshop. Wij stellen het menu af op de klant. Zo kunnen pasta- en pizza workshops niet glutenvrij gemaakt worden wegens reeds gebruikte pastamachines met tarwebloem. Wij hebben ook tijd nodig om alle voorbereidingen te treffen indien er allergieën zijn waar rekening mee gehouden moet worden. Als je in je gezelschap 1 allergie hebt, dan is het gezelliger als de rest van de groep meedenkt. Als er meerdere zijn dan is het ook meedenken in groepsgeest. Bijvoorbeeld: Je hebt 1 vegan en 1 halal en 1 glutenvrije persoon in je groep. Pizza en pasta is dan niet leuk voor 2 personen. Italiaanse charcuterie ook niet, waarom dan niet de Aziatische kant uit, iedereen kan meedoen! Je wilt je team opbouwen, niet opsplitsen. ;)

Mogen we onze eigen dranken meebrengen?

Wanneer onze klant liever niet beroep wil doen op de drankjes die wij in huis hebben, dan vragen wij een vergoeding van 7,5 euro per persoon en voorzien wij het nodige. Denk aan het gebruik van onze frigo's, glazen, afwasmachine, slijtage, glasbreuk, de afwas & afdroog zelf, eventueel ijs voorzien, leeggoed opruimen etc.
phone